Θάνατος νεαρού στην Ελλάδα, από RED BULL?

http://taxalia.blogspot.com/
Μυστήριο με τον θάνατο του 27χρονου στην κοιλάδα Μυστήριο με το θάνατο του 27χρόνου, τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/7) στο τέρμα της οδού Εξοχών, μέσα στο ρέμα των Αγίων Αναργύρων, στις Σέρρες. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε καταρράκτη δύο μέτρων, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα είχε καταναλώσει αλκοόλ και "ενεργειακό ποτό", συνδυασμός που ενοχοποιείται για αρκετούς θανάτους στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από ολονύχτια διασκέδαση, ο 27χρονος... μακρύνθηκε από την παρέα του, για να βρεθεί το πρωί αιμόφυρτο κάτω από καταρράκτη που σχηματίζει το ρέμα, κοντά στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων.
Περιπατητές που έκαναν την πρωινή του βόλτα βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Αμέσως........ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά. Το πτώμα του άτυχου νεαρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών για ιατροδικαστική εξέταση. Και εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, ο νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από την πτώση του στο ρέμα και αποκλείστηκε κατ' αρχήν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Υπήρξαν ωστόσο μαρτυρίες, ότι στη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης με την παρέα του, ο 27χρόνος κατανάλωσε αλκοόλ και "ενεργειακό ποτό".
Για το λόγο αυτό, παραγγέλθηκε ήδη η διενέργεια τοξικολογικής εξέτασης, αφού έχουν καταγραφεί περιπτώσεις θανάτων στο εξωτερικό, μετά το συνδυασμό αλκοόλ και "ενεργειακών ποτών". Στη Γαλλία, τη Σουηδία και άλλες χώρες, το συγκεκριμένο ποτό έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών εδώ και αρκετό καιρό. Όπως αναφέρει η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (5/7) το 2001, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχων Τροφίμων ανακοίνωσε δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με αλκοόλ ή από άτομα που έχουν υποβληθεί σε σκληρή σωματική άσκηση. Το συγκεκριμένο "ενεργειακό ποτό" κυκλοφορεί νόμιμα στην Ευρώπη από το 1998, αλλά φέρεται να περιέχει ουσίες, η επίδραση των οποίων στην καρδιά και το κυκλοφοριακό δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς.
INFOSERRES
Διαβάστε και: Αποσύρεται το Red Bull από γερμανικά καταστήματα

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ



Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails